bus auto fiets
Menu

Locatie

Wonen op de plek waar je helemaal thuis bent. Dat is Lage Heide. Groen, dorps en knus. Vanuit je voordeur stap je zo een prachtig nieuw natuurgebied in. Het gezellige Valkenswaardse centrum ligt op fietsafstand. In deze nieuwe wijk, aan de rand van Dommelen is er alle ruimte voor je droomhuis!

Over het project

Ten zuidwesten van Valkenswaard worden zo’n 330 woningen gebouwd. Hiervan komen circa 80 kavels ter beschikking voor particuliere opdrachtgevers. Deze kavels liggen verspreid in de nieuwbouwwijk. Lage Heide ontwikkelt zich als woon- en natuurgebied, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid. Lage Heide biedt een grote variëteit aan woningen, die op subtiele wijze worden ingepast in het groen en de historie van het gebied. Rij- en hoekwoningen, twee-onder-één kapwoningen, (semi)bungalows en vrijstaand geschakelde woningen met een ruime keuze uit types, prijsklassen en architectuur. 

  • Omgeving

    Lage Heide is het perfecte nieuwbouwproject als je op zoek bent naar ruimte en natuur. Stel je eens voor: je nieuwe woning in een dorpse en landelijke omgeving, brede lanen omgeven door oude en nieuwe bomen. Natuur in overvloed. Het nieuwbouwproject is een uitbreiding van Dommelen en creëert een unieke verbinding tussen wonen en natuur. Het nieuwbouwproject ligt dicht bij een aantal prachtige en beschermde natuurgebieden. Aan de overzijde van de Luikerweg ligt misschien wel het mooiste natuurgebied van Noord-Brabant, de Malpie.

  • Wat zit er in de buurt

    Haal een ijsje bij de Stenen Brug aan de Luikerweg of pak een terrasje in de gezellige dorpskern van Dommelen of Valkenswaard. Voor boodschappen ben je zo bij het winkelcentrum De Belleman in Dommelen en op de fiets ook zo in het bruisende centrum van Valkenswaard, waar je ook een groter winkelaanbod vindt. In Lage Heide kunnen kinderen nog veilig buiten spelen. Voor de hele wijk geldt een 30 km/uur limiet. De RK basisschool St. Martinus ligt op loopafstand van Lage Heide. Dommelen heeft nog drie basisscholen en verschillende sportfaciliteiten. 

  • Wie worden je buren

    Buurtbewoners ontmoeten elkaar vanzelf in Lage Heide. Het dorpse en landelijke karakter van de wijk nodigt uit voor een gezellig praatje. Het vele groen in en om de wijk laat bewoners wandelen, fietsen en recreëren, vier seizoenen lang. Kinderen kunnen lekker buiten spelen in en op de pleintjes en plantsoenen. Banken onder de bomen, waar je de hele middag wilt blijven zitten, genietend van het mooie uitzicht. Iedereen het huis uit; jong en oud! Bewoners van de Lage Heide houden van rust, ruimte en de natuur. Ze kiezen voor nieuwbouwwoningen met een bepaalde authenticiteit: hedendaags en passend bij het historische karakter van de omgeving.

Alle voorzieningen in de buurt

Valkenswaard heeft verrassend veel voorzieningen. Met de komst van de nieuwe N69 ben je binnen no-time in het bruisende centrum van lichtstad Eindhoven. Maak je vaak gebruik van het openbaar vervoer? Elke 8 minuten kun je de bus pakken naar Eindhoven, je bent er binnen 30 minuten!

Afstand tot
Eindhoven 35 24 28
De Groote Heide 12 7
De Achelse Kluis 26 12
Centrum Valkenswaard 8 7 14

Hotspots in de buurt van Valkenswaard

Valkenswaard beschikt over alle voorzieningen die je in de buurt nodig hebt met een divers winkelaanbod. Het is een plek voor levensgenieters en natuurliefhebbers. Voor een dagje shoppen ben je binnen een half uurtje in hartje Eindhoven. Of ga de grens over naar België. Wil je de rust opzoeken? Ga dan lekker wandelen op De Groote Heide. 

De Groote Heide
1

De Groote Heide

Ontdek De Groote Heide; een uniek grensoverschrijdend gebied in Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Hamont-Achel en Neerpelt. Het landsgrensoverschrijdende gebied De Groote Heide is binnen Noord-Brabant een topgebied voor natuur, toerisme & recreatie. Met 6000 ha aaneengesloten natuurgebieden met diep paarse heide, fris groene bossen, beken, riviertjes en vennen, maar ook vele bijzondere cultuurhistorische (ver)gezichten maken De Groote Heide een unieke omgeving.

Het centrum van Valkenswaard
2

Het centrum van Valkenswaard

Valkenswaard staat bekend om zijn uitstekende uitgaansgebied. Met talloze kroegjes, cafés, restaurants en evenementen is het in Valkenswaard nooit saai. Ook kun je iedere donderdag lekker slenteren over de gezellige, Brabantse weekmarkt of dagelijks gebruik maken van het grote winkelaanbod. Er is voldoende parkeergelegenheid tegen een gunstig uurtarief.

Sint Benedictus Abdij De Achelse Kluis
3

Sint Benedictus Abdij De Achelse Kluis

Breng eens een bezoek aan De Achelse Kluis en maak een wandeling in de prachtige bossen rondom de abdij. Eindig je dagje uit met een lekker eigen gebrouwen ‘Achels’ trappistenbiertje. Ook kun je er een lekker hapje eten.

Update

Bouwkavels gemeente

Bouwkavels gemeente

Heb je belangstelling voor een bouwkavel van de gemeente? Bekijk dan op deze website het aanbod en ga bij belangstelling naar de website van de gemeente: valkenswaard.nl/lage-heide

Bekijk het aanbod